Sneltrein Zwolle – Enschede één jaar uitgesteld

Gepubliceerd op 16 juni 2017 om 16:49

Vanaf december gaat er nog geen sneltrein rijden tussen Zwolle en Enschede. De nieuwe sneltrein zal op z’n vroegst een jaar later komen. Dat bevestigt ProRail tegenover De Stentor.

Vanaf december gaat er nog geen sneltrein rijden tussen Zwolle en Enschede. De nieuwe sneltrein zal op z’n vroegst een jaar later komen. Dat bevestigt ProRail tegenover De Stentor.

Oorzaak is een mislukte aanbesteding. Om de nieuwe sneltrein te introduceren is er in Zwolle een nieuw perron nodig. Dat blijkt minder makkelijk te realiseren dan gedacht. “Het zijn best in gewikkelde technische werkzaamheden”, zegt ProRail woordvoerder Aldert Baas tegenover de De Stentor. “Dat maakt het vooraf lastig bepalen hoeveel dagen er nodig zijn. Het is ook ingrijpend, want op die dagen zou station Zwolle gedeeltelijk, of soms zelfs helemaal uit de dienstregeling liggen.” Daar hangt een prijskaartje aan. “Het is ook onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat dit soort projecten niet te duur worden.”

Vanaf december is niet meer NS, maar Syntus verantwoordelijk voor de treindienst Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen. Die overgang gaat gewoon door. Nu de sneltrein voorlopig niet kan rijden gaat de provincie Overijssel in gesprek met Syntus en ProRail om de alternatieven te bespreken. Kees van Ramshorst, zegt tegenover de krant het vooral vervelend te vinden voor de reizigers. “Hier hebben ze ook in Groningen, Friesland en Drenthe nog een jaar last van. Er moet nóg langer worden gewacht op de beloofde tijdwinst.”

ProRail heeft er vertrouwen in dat volgende zomer de werkzaamheden wel door kunnen gaan. “We zijn alweer begonnen met nieuwe aanbestedingen”, zegt Baas.

©Treinreiziger.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb